Αν θες να κάνεις ένα γευστικό ταξίδι στην Κίνα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτά τα Spring rolls
Τα spring rolls είναι ένα από τα πιο γνωστά της κινέζικης κουζίνας, και είναι φυσικό αφού είναι πεντανόστιμα και χορταστικά! Αν λοιπόν θες να κάνεις ένα γευστικό ταξίδι στην Κίνα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή!
Υλικά
- 1 συσκευασία έτοιμα φύλλα κρούστας
- 2 καρότα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Μία πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- Ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- Ένα ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Μία σάλτσα της επιλογής σου, είτε γλυκόξινη, είτε sweet chili, είτε σάλτσα σόγιας
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα, αλλά μπορείτε να τα ψήσετε και στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι, πρόσθεσε μία κουταλιά ελαιόλαδο και άσε το να κάψει. Καθάρισε καλά τα καρότα και πέρασε τα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη ώστε να γίνουν λεπτά. Ψιλόκοψε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και πρόσθεσε τα στο λάδι, για να πάρουν λίγο χρώμα. Κόψε και τις πολύχρωμες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, όπως και το σκόρδο αλλά και το άνηθο ή το μαϊντανό.
Ρίξε όλα τα κομμένα λαχανικά μέσα στο τηγάνι και άφησε τα να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Τέλος, σούρωσε καλά τα μανιτάρια και πρόσθεσε τα και αυτά μέσα στο μείγμα. Άφησε τα όλα μαζί να γίνουν για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Πέντε λεπτά πριν γίνουν, πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη σάλτσα της επιλογής σου και άφησε τα για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και η γέμιση είναι έτοιμη! Αφού ξεπαγώσουν καλά τα φύλλα, άνοιξε τα και κόψε τα σε ίσα μέρη. Χτύπησε το αυγό σε ένα μπολ και πάρε ένα κομμάτι φύλλο, άπλωσε του λίγο αυγό και γέμισε το με τη γέμιση λαχανικών. Τύλιξε το καλά και βάλε άλλο λίγο αυγό για να κολλήσουν οι δύο άκρες.
Ψήσε τα για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμα να τα απολαύσεις. Μπορείς να τα συνοδεύσεις σε μία γλυκόξινη σάλτσα ή ένα ντιπ γιαουρτιού.