Σπιτικό παγωτό βανίλιας

Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα παγωτό;

H απάντηση είναι κανείς! Ειδικά όταν υδράργυρος κοντεύει να φτάσει τους 40 βαθμούς. Επειδή λοιπόν καταλαβαίνω ότι με αυτή τη ζεστή δεν έχεις κουράγιο ούτε να πας μέχρι το περίπτερο για ένα παγωτό, σου βρήκα την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια.

Υλικά:

  • 250 γρ. φυτική σαντιγί κατάλληλη για γλυκά
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Αρχικά, ρίχνεις τη σαντιγί στο μίξερ και χτυπάς για 5 λεπτά. Όταν φουσκώσει προσθέτεις σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Έπειτα Ρίχνεις το εβαπορέ γάλα και το χτυπάς σε πιο χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτεις τη βανίλια και βάζεις το παγωτό στο ψυγείο για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Δείτε ακόμα
Σπιτικό γουακαμόλε

Διαβάστε
ακόμα