Σπιτικό limoncello

Ένα limoncello είναι η ιδανική παρέα για τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι

To λιμοντσέλο είναι ένα από τα γευστικά και καλοκαιρινά λικέρ. Το άρωμα και η φρεσκάδα του σε ταξιδεύει μέχρι την Ιταλική Ριβιέρα. Αξίζει λοιπόν να το φτιάξουμε και να το απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Υλικά:

  • 10 λεμόνια ακέρωτα
  • 1 λίτρο βότκα, ή τσίπουρο ή ρακή
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Βγάζουμε προσεκτικά τις φλούδες από τα λεμόνια και τα τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ με καπάκι. Ρίχνουμε τη βότκα, το τσίπουρο ή τη ρακή κι αφήνουμε το μείγμα για μερικές μέρες σε σκιερό μέρος. Όταν περάσουν οι μέρες λοιπόν, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε ανακατεύοντας το σιρόπι στο γυάλινο μπολ όπου έχουμε τις φλούδες του λεμονιού με το αλκοολούχο ποτό. Το αφήνουμε και πάλι μερικές μέρες, να ωριμάσει, το σουρώνουμε και είναι έτοιμο!

Δείτε ακόμα
Κολοκυθόπιτα με φέτα!

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα