Πανεύκολο γευστικό και απολαυστικό!
Υλικά
Ώρα 24ωρες
Ποσότητα 1.5 λίτρο
- 1 λίτρο τσικουδιά ή ρούμι
- 2 δόσεις εσπρέσο κατά προτίμηση δυνατό
- 1-2 κουταλιές της σούπας στιγμ.καφέ
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. νερό
- 10 κόκκους ελληνικού καφέ φρέσκου
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ζάχαρη νερό εσπρέσο και τον στιγμιαίο καφέ για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.. Προσοχή δεν ανακατεύουμε συχνά γιατί φουσκώνει. Ρίχνουμε μέσα το ποτό μας έκτος φωτιάς…επαναφέρουμε και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 2 λεπτά με 3 λεπτά ακόμη. Έπειτα σκεπάζουμε για ένα 24ωρο. Αν θέλετε προσθέστε και 4 με 5 κόκκους καφέ.
Βήμα 2
Την επόμενη μέρα σουρώνουμε το λικέρ μας και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια που πριν έχουμε βάλει τους κόκους καφέ μέσα τα κλείνουμε και τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μας.
Βήμα 3
Μπορούμε να το σερβίρουμε τόσο σε θερμοκρασία δωματίου, το χειμώνα, όσο και παγωμένο, το καλοκαίρι. Καλή επιτυχία!
Πηγή: cookpad.com/gr