Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπιτικό Λικέρ Καφέ

Πανεύκολο γευστικό και απολαυστικό!

Υλικά

 Ώρα 24ωρες

 Ποσότητα 1.5 λίτρο

  1. 1 λίτρο τσικουδιά ή ρούμι
  2. 2 δόσεις εσπρέσο κατά προτίμηση δυνατό
  3. 1-2 κουταλιές της σούπας στιγμ.καφέ
  4. 2 φλ. ζάχαρη
  5. 1 φλ. νερό
  6. 10 κόκκους ελληνικού καφέ φρέσκου

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ζάχαρη νερό εσπρέσο και τον στιγμιαίο καφέ για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.. Προσοχή δεν ανακατεύουμε συχνά γιατί φουσκώνει. Ρίχνουμε μέσα το ποτό μας έκτος φωτιάς…επαναφέρουμε και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 2 λεπτά με 3 λεπτά ακόμη. Έπειτα σκεπάζουμε για ένα 24ωρο. Αν θέλετε προσθέστε και 4 με 5 κόκκους καφέ.

Βήμα 2

Την επόμενη μέρα σουρώνουμε το λικέρ μας και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια που πριν έχουμε βάλει τους κόκους καφέ μέσα τα κλείνουμε και τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μας.

Βήμα 3

Μπορούμε να το σερβίρουμε τόσο σε θερμοκρασία δωματίου, το χειμώνα, όσο και παγωμένο, το καλοκαίρι. Καλή επιτυχία!

Πηγή: cookpad.com/gr

Διαβάστε επίσης