Κέικ με μέλι

Forever Woman

Xωρίς μίξερ και χωρίς αλεύρι

Το πιο υγιεινό κέικ με ταχίνι και μέλι, xωρίς μίξερ, χωρίς αλεύρι. Συνταγή πανεύκολη που δεν θα το πιστεύετε!

Υλικά

  • 1 φλ. ταχίνι (250 γρ.)
  • 5 κ.σ. μέλι
  • 2 αυγά μεγάλα (σε θερμ. δωμ.)
  • λίγη σόδα (στην μύτη κ.γλ.)
  • 1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι (μισό ζουμερό πορτοκάλι)
  • λίγο ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο (προαιρετικά)
  • σταγόνες σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170°C βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε το κέικ με μέλι στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά τις χάρτινες θήκες για την φόρμα για κέικ. Έπειτα σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι και το μέλι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με σύρμα να τα πιει το μείγμα για κέικ. Έπειτα διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα για κέικ και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ισομοιράζουμε το μείγμα για κέικ στην ατομική φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18 με 20 λεπτά. Αφήνουμε να σταθούν λίγο στη φόρμα και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Μυστικό για το κέικ με μέλι

  • Αν θέλουμε να κάνουμε το κέικ χωρίς ζάχαρη με ταχίνι και μέλι, δίχρωμο, κρατάμε 6 κουταλιές από το μείγμα για κέικ, προσθέτουμε 1 κουταλιά κακάο, ανακατεύουμε και ισομοιράζουμε στην ατομική φόρμα για κέικ.
  • Με την λάμα από ένα μαχαίρι μπλέκουμε τα δυο μείγματα.
  • Να γεμίσετε την φόρμα κατά το 1/2, το πολύ 3/4 γιατί φουσκώνει πολύ.
  • Αν χρησιμοποιήσετε ατομική φόρμα για κέικ, αφού τα λαδώσετε, πασπαλίστε με λίγο κακάο γιατί ξεφορμάρονται δύσκολα. Η καλύτερη λύση είναι να βάλετε χάρτινες θήκες μέσα σε φόρμα για κέικ.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκάλι ή κανέλα.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε ταχίνι με κακάο ή σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας ή σοκολάτα λιωμένη για επικάλυψη, γίνονται μοναδικά!
  • Είναι συμπαγής. Πρέπει όμως να ψηθεί σωστά.
  • Πριν βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, να σιγουρευτείτε ότι η καρδιά του έχει σταθεροποιηθεί και είναι σταθερή και δεν τρέμει.
  • Όταν περάσει ο ενδεδειγμένος χρόνος ψησίματος, μπήξτε τη λάμα από ένα μαχαίρι στην καρδιά του κέικ με ταχίνι.
  • Πρέπει να βγει καθαρή από ζύμη, δείγμα ότι έχει ψηθεί σωστά και έχει σταθεροποιηθεί.
  • Μην ξεχνάτε στην συνταγή δεν βάλαμε καθόλου αλεύρι για να δέσει το μίγμα, οπότε απαιτείται σωστό ψήσιμο για να σταθεροποιηθούν τα υλικά.
  • Το γλυκό μας είναι πανέτοιμο! Μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές που αν το φτιάξεις μια φορά θα θες να το τρως κάθε μέρα!

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα