Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπιτική Πίτσα Μαργαρίτα

pizza-g3e5319b53_1920

Η Μαργαρίτα είναι η απόλυτη κλασική πίτσα

Στο πολυσύχναστο ρυθμό της καθημερινότητας, όλοι αναζητάμε τρόπους να φέρουμε λίγη από τη μαγεία της ιταλικής κουζίνας στο τραπέζι μας. Η πίτσα, ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά παγκοσμίως, προσφέρει αυτή την ευκαιρία: είναι γρήγορη, εύκολη και πάνω απ’ όλα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους. Η Μαργαρίτα είναι η απόλυτη κλασική πίτσα, με απλά υλικά που αναδεικνύουν τη γενναιόδωρη ιταλική φιλοξενία. Στην παρακάτω συνταγή, θα σας δείξω πώς να φτιάξετε από το μηδέν μια αυθεντική πίτσα Μαργαρίτα που θα σας ταξιδέψει στην καρδιά της Ιταλίας. Buon appetito!

Υλικά:

  • 1 έτοιμη βάση πίτσας (ή αν προτιμάτε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ζυμάρι)
  • 200γρ. σάλτσα ντομάτας (πασάτα ή σάλτσα πίτσας)
  • 200γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο ή σε φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C.
  • Απλώνετε την βάση πίτσας σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο ή τοποθετήστε την πάνω σε μία πέτρα πίτσας αν έχετε.
  • Απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση, αφήνοντας λίγο χώρο στις άκρες.
  • Ρίχνετε τη μοτσαρέλα ανάμεσα στη σάλτσα.
  • Προαιρετικά, αλείφετε τις άκρες της πίτσας με λίγο ελαιόλαδο για να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Ανακατεύετε το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνετε από πάνω.
  • Ψήνετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και η βάση να γίνει τραγανή.
  • Αφαιρείτε από τον φούρνο και προσθέτετε φρέσκα φύλλα βασιλικού από πάνω.

Σερβίρετε άμεσα και απολαύστε την σπιτική σας πίτσα Μαργαρίτα!

Διαβάστε επίσης