Μια πεντανόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε
Η πικάντικη σαλάτα με τα μύδια είναι μια συνταγή άκρως καλοκαιρινή που θα λατρέψουν όλοι. Μπορεί να είναι χρονοβόρα η παρασκευή της αλλά πίστεψε με το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει!
Yλικά
- 3 κιλά μύδια φρέσκα
- 2 ντομάτες
- 1 κολοκύθι
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 κουταλιά του γλυκού κάπαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κύβο ζωμού κοτόπουλου
- Λίγο άνηθο, λίγο φρέσκο βασιλικό, λίγο μαϊντανό, ελάχιστο σαφράν
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 2 μικρά κρεμμύδια (ξερά) και λίγο φρέσκο
- 1 φλιτζάνι κρασί
Εκτέλεση
Αρχικά, ζεματίζεις για 1’ σε αλατισμένο νερό που βράζει, από την προηγούμενη μέρα το κολοκύθι και το σέλινο. Τα στραγγίζεις και τα βάζεις σε μια σαλατιέρα. Συμπληρώνεις τις ντομάτες που έχεις κόψει σε μικρά κομματάκια, την κάπαρη, το σκόρδο, τον κύβο, το θυμάρι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια ανακατεύεις, περιχύνεις με το ελαιόλαδο και αφήνεις να μαριναριστούν για 24 ώρες. Έπειτα ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο, τη δάφνη και το κρασί να βράσουν για 5’. Προσθέτεις τα μύδια και σκεπάζεις μέχρι να ανοίξουν, πετάς όσα δεν άνοιξαν, αφαιρείς τα όστρακα σουρώνεις το ζουμί και τα αφήνεις μέχρι να μείνει το μισό.
Προσθέτεις το ξίδι και 3 κουταλιές από το λάδι της μαρινάτας. Από την σαλατιέρα αφαιρείς τα αρωματικά χόρτα και το υπόλοιπο λάδι και προσθέτεις τα μύδια με το ζουμί τους. Τέλος, πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο και κρεμμυδάκι φρέκο.