Τα πιο νόστιμα μαριναρισμένα σουβλάκια με κοτόπουλο και λαχανικά
Τα συγκεκριμένα σουβλάκια εκτός από γευστικά θα δώσουν μια άλλη νότα στο καλοκαιρινό σου τραπέζι. Καθώς είναι πολύχρωμα και άκρως υγιεινά!
Υλικά
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζάνι μέλι
- 1/3 φλιτζάνι σόγια
- ¼ κουταλάκι πιπέρι
- 8 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κόκκινες μυτερές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Αρχικά, ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το μέλι, τη σόγια και το πιπέρι. Πριν προσθέσεις το κοτόπουλο στην μαρινάδα κράτησε λίγο από το μείγμα για να αλείφεις τα σουβλάκια για την ώρα που θα ψήνονται.
Στη συνέχεια τοποθέτησε το κοτόπουλο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε ένα μπολ με την μαρινάδα και βάλτο στο ψυγείο 2 περίπου ωρίτσες. Προθέρμανε το γκριλ στο δυνατό.
Στράγγιξε την μαριναδα από το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Πέρασε τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε σουβλάκια εναλλάξ. Άλειψε με λίγο λάδι μια σχάρα, βάλε επάνω τα σουβλάκια και τοποθέτησε τη σχάρα στο γκριλ.
Ψήσε για 12-15 λεπτά μέχρι να σταματήσει το κοτόπουλο να βγάζει ζουμιά. Συνέχισε να αλείφεις με ένα πινελάκι τη μαρινάδα μέχρι να είναι έτοιμο και απολαμβάνεις!