Απόλυτη νοστιμιά!
Παίρνουμε κιμά κοτόπουλου και φτιάχνουμε πιο ανάλαφρα και λίγο εξωτικά σουτζουκάκια, πικάντικα και μυρωδάτα. Το λαδολέμονο ντομάτας τους πάει πολύ.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
- 1-2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3-4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το λαδολέμονο ντομάτας
- 350 γρ. ντομάτες, χοντροκομμένες
- 20 ml χυμός λεμόνι
- 15 ml σόγια
- 40 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σουτζουκάκια κοτόπουλου εξωτικά με ντοματολαδολέμονο, αρχικά ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
- Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο μέχρι η στάθμη να φτάσει 1 εκ. από τον πάτο.
- Πλάθουμε 20-25 σουτζουκάκια.
- Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 5-6 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Λαδολέμονο ντομάτας
- Πολτοποιούμε τις ντομάτες στον πολυκόφτη.
- Στη συνέχεια, περνάμε τον πολτό απο χοντρό σουρωτήρι.
- Ρίχνουμε τον χυμό στον πολυκόφτη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
- Περιχύνουμε τα σουτζουκάκια κοτόπουλου και τα συνοδεύουμε με πιλάφι.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr