Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σουτζουκάκια κοτόπουλου εξωτικά με λαδολέμονο ντομάτας

Απόλυτη νοστιμιά!

Παίρνουμε κιμά κοτόπουλου και φτιάχνουμε πιο ανάλαφρα και λίγο εξωτικά σουτζουκάκια, πικάντικα και μυρωδάτα. Το λαδολέμονο ντομάτας τους πάει πολύ.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
  •  1-2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  2 κουτ. σούπας ταχίνι
  •  4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  •  2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  3-4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  •  λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το λαδολέμονο ντομάτας

  •  350 γρ. ντομάτες, χοντροκομμένες
  •  20 ml χυμός λεμόνι
  •  15 ml σόγια
  •  40 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σουτζουκάκια κοτόπουλου εξωτικά με ντοματολαδολέμονο, αρχικά ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  2. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  3. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο μέχρι η στάθμη να φτάσει 1 εκ. από τον πάτο.
  4. Πλάθουμε 20-25 σουτζουκάκια.
  5. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 5-6 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Λαδολέμονο ντομάτας

  1. Πολτοποιούμε τις ντομάτες στον πολυκόφτη.
  2. Στη συνέχεια, περνάμε τον πολτό απο χοντρό σουρωτήρι.
  3. Ρίχνουμε τον χυμό στον πολυκόφτη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
  5. Περιχύνουμε τα σουτζουκάκια κοτόπουλου και τα συνοδεύουμε με πιλάφι.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης