Μπουγάτσα διαίτης

Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τις μπουγάτσες χωρίς φόβο και τύψεις.

Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τις μπουγάτσες χωρίς φόβο και τύψεις.

Όλοι αγαπάμε τις μπουγάτσες, παρόλα αυτά όμως προσπαθούμε να τις αποφύγουμε λόγω των θερμίδων. Γι΄αυτό εμείς σου βρήκαμε την απόλυτη συνταγή, όπου με μόνο λίγα υλικά και ελάχιστο κόπο, θα έχετε στα χέρια σας μία λαχταριστή μπουγάτσα διαίτης. Πάμε λοιπόν να δούμε πως!

Υλικά

Φύλλο

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 75 ml ελαιόλαδο

Γέμιση

  • 1 λίτρο γάλα της επιλογής σας (2% λιπαρά)
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 130 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 ξύλα κανέλας
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια, ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι (2% λιπαρά) 

Πασπάλισμα

  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το γιαούρτι. Έπειτα, την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση και να πήξει και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και βάζουμε 5-6 κουταλιές της σούπας γέμιση στη μία άκρη του φύλλου. Έπειτα, τυλίγουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα τετράγωνο μήκους 7-8 εκατοστά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις μπουγάτσες σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην προτελευταία σχάρα στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Τέλος, αφήνουμε τις μπουγάτσες να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.