Πεντανόστιμες σουπιές με χόρτα τσιγαριστά και σιτάρι.
Συνταγή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Σουπιές με χόρτα τσιγαριαστά, καλοκαιρινή γεύση σε μια εύκολη, θρεπτική και νηστίσιμη συνταγή.
Υλικά
- 4 καθαρισμένες σουπιές
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους χοντροκομμένα
- 1 kg χόρτα διάφορα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 1½ φλ. σιτάρι
- 1 φλ. ταχίνι ολικής άλεσης
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πρώτα μουσκεύουμε το σιτάρι σε μπόλικο νερό για 1 ώρα.
- Το στραγγίζουμε.
- Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό.
- Βάζουμε καπάκι και το βράζουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τις σουπιές για 5 με 6 λεπτά να πιούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 5 με 6 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και 1/2 φλ. νερό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Τέλος προσθέτουμε το σιτάρι και τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι το σιτάρι να ρουφήξει τα υγρά του φαγητού.
- Αραιώνουμε το ταχίνι με λίγο νερό και το λεμόνι, περιχύνουμε το φαγητό και ανακατεύουμε.
- Βγαίνει πηχτό, χωρίς σάλτσα και είναι τέλειο!
Πηγή: argiro.gr