Πως να διατηρήσεις το τυρί φρέσκο και χωρίς μούχλα

Forever Woman

Ακολούθησε αυτά τα τρία απλά tips

Το τυρί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα, ενώ μπορείς να βρεις πολλά και διαφορετικά είδη στον κόσμο. Παρμεζάνα, μοτσαρέλλα, cheddar, γαλλικό Brie, ροκφόρ, ολλανδική Gouda χαλούμι και φυσικά η φέτα είναι από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή τυριά. Είτε είναι γκουρμέ, είτε πιο παραδοσιακά είναι το ίδιο νόστιμα. Αφού το καθένα έχει τη δική του μοναδική γεύση. Τι γίνεται όμως όταν δεν προλαβαίνεις να το φας και βλέπεις τη μούχλα να κάνει την εμφάνισή της;

Προφανώς δε γίνεται να το φας αφού τα ληγμένα γαλακτοκομικά πρέπει να πετιούνται αμέσως. Μπορείς όμως να είσαι προετοιμασμένος. Αν λοιπόν θες το τυρί σου να παραμείνει φρέσκο ​​για όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις αυτά τα εύκολα και απλά tips!

Mη χρησιμοποιείς πλαστικό περιτύλιγμα

Ο χειρότερος τρόπος για να αποθηκεύσεις το τυρί είναι σε πλαστική μεμβράνη. Σίγουρα, το πιο εύκολο είναι μόλις γυρίσεις από τα ψώνια να το βάλεις απλά στο ψυγείο με το πλαστικό περιτύλιγμα. Με αυτόν τον τρόπο όμως το μόνο που καταφέρνεις είναι να “πνίξεις” τη γεύση του. Επίσης, δεδομένου ότι το τυρί αποτελείται κυρίως από λάδι, μετά από λίγες μέρες θα αρχίσει να παίρνει τη γεύση του πλαστικού. Κάτι που είμαι σίγουρη ότι δεν θες.

Μην το τυλίγεις σφιχτά ή πολύ χαλαρά

Το τυρί εκπέμπει φυσικές μυρωδιές με την πιο σημαντική την πικάντικη μυρωδιά της αμμωνίας. Αν λοιπόν δεν του αφήνεις χώρο να αναπνεύσει, θα χάσει τη γεύση του. Έτσι όχι μόνο θα μυρίζει αλλά θα έχει και τη γεύση της αμμωνίας. Επίσης, αν τυλίξεις πολύ χαλαρά, τότε το μόνο που θα καταφέρεις είναι την επόμενη φορά που θα το ανοίξεις να βρεις ξεραμένα κομμάτια. Ακολούθα λοιπόν τη μέση οδό.

Επέλεξε σακούλες ή χαρτί τυριού

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις το τυρί φρέσκο ​​για όσο το δυνατόν περισσότερο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι να το αποθηκεύσεις σε ειδικές σακούλες τυριού ή ακόμα και σε χαρτί τυριού. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πορώδες, με αποτέλεσμα να προστατεύει το τυρί από την έκθεση του στον αέρα, ενώ παράλληλα του επιτρέπει να αναπνέει.

Image by Racool_studio on Freepik

Δείτε επίσης: