Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σουφλέ τόνου με λίγα υλικά

Αν έχεις αδυναμία στον τόνο, τότε η παρακάτω συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες σου.

Αν έχεις αδυναμία στον τόνο, τότε η παρακάτω συνταγή θα γίνει μια από τις αγαπημένες σου.

Με λίγα μόνο υλικά θα καταφέρεις να φτιάξεις το πιο νόστιμο και καλοκαιρινό σουφλέ με τόνο. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια πατάτες
  • 400 γραμμάρια τόνος κονσέρβας
  • 1 φλυτζάνι γάλα της επιλογής σου
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούμε να τις λιώσουμε. Μόλις γίνουν, τις κρυώνουμε λίγο και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές και προσθέτουμε τον τόνο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, το ελαιόλαδο, το σκόρδο αλλά και το τριμμένο τυρί.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Απλώνουμε το μείγμα του σουφλέ μέσα στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τυρί τριμμένο. Ψήνουμε το σουφλέ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα, άφησε το λίγο να κρυώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Διαβάστε επίσης