Σουφλέ κοτόπουλο

souflé

Τι ταιριάζει καλύτερα από ένα ζουμερό κοτόπουλο με κίτρινα τυριά. Τίποτα!

Για αυτό παρακάτω θα βρεις την ιδανική συνταγή ώστε να «παντρέψεις» αυτά τα δυο υλικά με τον κατάλληλο τρόπο. Κι αυτός δεν είναι άλλος από ένα λαχταριστό σουφλέ κοτόπουλου!

Υλικά

  • 1-1,5 στήθος κοτόπουλο
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1-2 πιπεριές πολύχρωμες ή πράσινες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Τυρί κίτρινο τριμμένο για πάνω από το σουφλέ

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομματάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές και το βγάζουμε από το τηγάνι. Κόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα προσθέτουμε όλα μαζί μέσα στο τηγάνι μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Τέλος, προσθέτουμε και το κοτόπουλο στο μείγμα και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν μία βράση όλα μαζί. Δύο λεπτά πριν το κλείσουμε, ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε να πάει παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τη μπεσαμέλ και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τυρί τριμμένο να πάει σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε το σουφλέ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε!