Σορμπέ αγγουριού!


Το Σορμπέ αγγουριού είναι must επιδόρπιο για το καλοκαίρι

Αν έχεις ανάγκη από ένα δροσερό επιδόρπιο το συγκεκριμένο σορμπέ θα σε ξετρελάνει! Μπορεί να σταθεί τέλεια στο καλοκαιρινό τραπέζι και είναι επίσης και ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για το βραδινό ποτάκι σου!

Yλικά

  • 1 μέτριο αγγουράκι
  • 2 ξινόμηλα
  • 1 φύλλο ζελατίνας
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά μουλιάζεις τη ζελατίνα για λίγη ώρα σε κρύο νερό. Βράζεις την ζάχαρη με τις 3 κουταλιές νερό για 3’ και ρίχνεις μέσα τη ζελατίνα (στραγγισμένη) ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά.

Καθαρίζεις το αγγούρι, το κόβεις κατά μήκος, αφαιρείς τυχόν σπόρους και κόβεις σε κύβους. Καθαρίζεις τα μήλα και τα κόβεις επίσης σε κύβους. Χτυπάς στο μπλέντερ τα αγγούρια, τα μήλα, το διάλυμα της ζελατίνας, λίγο αλάτι, το χυμό ½ λεμονιού και τον άνηθο (ψιλοκομμένο) μέχρι να γίνουν πολτός.

Το βάζεις στην κατάψυξη μέχρι να πήξει και να γίνει γρανίτα. Σερβίρεις με φέτες αγγουριού και μήλου.

Συμβουλή: Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα και αν δεν βαριέσαι βγάζε το από την κατάψυξη και χτύπα το λίγο κάθε 1 ώρα για 2-3 φορές.

Διαβάστε επίσης