Ένα απλό, γρήγορο και υπέροχο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
Σερβίρετε και απολαύστε! Μπορείτε να προσθέσετε παγωτό βανίλιας αν θέλετε για έξτρα γεύση!
Υλικά:
- 150 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. βανίλια
- 80 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σοκολάτας σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν λεία και αφράτα.
- Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και βούτυρου στα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Αν θέλετε, προσθέστε κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να είναι στεγνό στο κέντρο αλλά λίγο μαλακό.
- Αφήνουμε να κρυώνει για λίγο και στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα.