Σοκολατένιο Banoffee

banoffee

Το Banoffee είναι ένα εντυπωσιακό γλυκό, που δύσκολα θα αγνοήσεις!

Δεν έχεις σκεφτεί όμως ότι, ναι ωραίο το Banoffee αλλά δεν θα ήταν καλύτερο αν είχε σοκολάτα; Αν δεν το σκέφτηκες εσύ το σκεφτήκαμε εμείς και σου παρουσιάζουμε το απόλυτο σοκολατένιο Banoffee!

Υλικά

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive, αλεσμένα
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • Υλικά για την σοκολατένια κρέμα
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 650 ml φρέσκο γάλα
  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Επιλέον υλικά
  • 200 γρ. καραμέλα γάλακτος
  • 2 μπανάνες, σε φέτες
  • σαντιγί
  • 20 γρ Κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη. Πιέζουμε καλά το μείγμα στον πάτο και τα τοιχώματα βουτυρωμένης ταρτιέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Τεμαχίζουμε τα 180 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, κρατάμε τα 20 γρ. για το σερβίρισμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών μέσα στο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να έχουμε ομογενοποιημένο μείγμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια, για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.

Ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω στην ψημένη βάση, ισιώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Απλώνουμε πάνω από την σοκολατένια κρέμα την καραμέλα γάλακτος. Συνεχίζουμε τοποθετώντας τις φέτες μπανάνας και από πάνω βάζουμε μεγάλες κουταλιές σαντιγί. Τις απλώνουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Τρίβουμε με τρίφτη τα 20 γρ. κουβερτούρας που κρατήσαμε στην άκρη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι το σερβίρισμα.

Διαβάστε
ακόμα