Λόγοι που βγάζεις σπυράκια


Τα σπυράκια έχουν την τάση να εμφανίζονται την χειρότερη στιγμή!

Τα σπυράκια έχουν την τάση να εμφανίζονται την χειρότερη στιγμή!

Είτε πριν από ένα σημαντικό ραντεβού για συνέντευξη είτε πριν το πολυπόθητο ραντεβού με αυτόν που τόσο καιρό περίμενες. Το άγχος, το stress και η κούραση είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση ακμής. Πάμε λοιπόν να δούμε πιο αναλυτικά τις πιο σύνηθες αιτίες που βγάζουμε σπυράκια.

Χρόνιο στρες

Όταν το άγχος έχει καταβάλλει τη ζωή σου, η κορτιζόλη αυξάνεται επηρεάζοντας την ορμονική σου ισορροπία. Φρόντισε λοιπόν να καταπολεμήσεις το άγχος που σε διακατέχει καθώς μπορεί να σου προκαλέσει κυστική ακμή.

Ασταθές ωράριο ύπνου

Η κούραση μπορεί να οδηγήσει στο ξέσπασμα της επιδερμίδας σου, δημιουργώντας σπυράκια. Το να μην έχεις σταθερό ωράριο ύπνου επηρεάζει τα επινεφρίδιά σου, απελευθερώνοντας περισσότερη τεστοστερόνη. Προσπάθησε λοιπόν να διατηρείς ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου το οποίο δεν θα βοηθηθεί μόνο το δέρμα σου, αλλά και την υγεία σου συνολικά.

Κακή διατροφή

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλούς παράγοντες της ζωής μας. Οι κορεσμένοι υδατάνθρακες και η ζάχαρη το μόνο που καταφέρνουν είναι να επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα σου. Περιόρισε τους λοιπόν και προτίμησε τα φρούτα και τα λαχανικά, μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου με πολύ νερό και δε θα αργήσεις να δεις την αλλαγή στο πρόσωπό σου.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα