Σιτάρι και Αλεύρι


Σιτάρι και αλεύρι. Συντήρηση για μεγάλο διάστημα

Η εποχή μας είναι ομολογουμένως μια δύσκολη και περίεργη εποχή που η μία παγκόσμια κρίση διαδέχεται την άλλη με την τελευταία να είναι τα απότοκα του πολέμου στον Ευρωπαϊκό χώρο. Όσο οι παγκόσμιοι οργανισμοί αλλά και τα εγχώρια μέσα προετοιμάζουν τους λαούς για μια επικείμενη επισιτιστική κρίση και αύξηση της τιμής των βασικών αγαθών, τόσο κάποιοι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να μπορούν να νιώσουν ασφαλείς ως προς το βασικό αγαθό τους, την τροφή και την συντήρηση βασικών τροφίμων όπως το σιτάρι και το αλεύρι σε μεγάλες ποσότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αποθήκευση του σιταριού και του αλευριού μπορεί να γίνει σε ένα κελάρι ή οποιονδήποτε σκιερό χώρο με χαμηλή θερμοκρασία και υγρασία. Αν θέλουμε να συντηρήσουμε αλεύρι ή σιτάρι για πάνω από δύο χρόνια παίρνουμε έναν καινούριο τενεκέ για τυρί που διαθέτει ειδική επίστρωση και δεν οξειδώνεται. Τοποθετούμε το αλεύρι ή το σιτάρι για 15 εκατοστά. Πατάμε τα υλικά μας ώστε να συμπιεστούν καλά. Όταν φτάσουμε στο μέσο του τενεκέ προσθέτουμε μια στρώση χοντρό αλάτι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, σιτάρι ή αλεύρι και τα συμπιέζουμε πάλι ώστε να μην υπάρχουν κενά αέρα. Γεμίζουμε ως πάνω τον τενεκέ και στο τέλος στρώνουμε μια στρώση χοντρό αλάτι και από πάνω φύλλα δάφνης ή ξερό βασιλικό. Τα υλικά μας θα πρέπει να έχουν χαμηλή υγρασία και να μην έχουν προσβληθεί από έντομα. Κλείνουμε το καπάκι και σφραγίζουμε με κερί. Αποθηκεύουμε τον τενεκέ σε δροσερό και σκιερό μέρος. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποθηκεύσουμε σιτάρι ή αλεύρι για μεγάλο χρονικό διάστημα, πλέον των τριών ετών.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα