Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σάλτσα για ψητή γαλοπούλα

Για ζουμερή γαλοπούλα

Όταν ψηθεί η γαλοπούλα σας, χρειάζεται τουλάχιστον 20′ να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να κόβεται εύκολα. Όσο λοιπόν η γαλοπούλα περιμένει, εσείς μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη σάλτσα από τα υγρά που έχετε μαζέψει στο ταψάκι της.Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε σάλτσα σε όλα τα ψητά σας.

Υλικά

  1. 1/2 φλ. υγρό (άσπρο κρασί, νερό ή ζωμός)
  2. 3-4 φλ. υγρά από το ταψάκι της γαλοπούλας
  3. (αν χρειαστεί προσθέτετε ζωμό κότας)
  4. 1/3 φλ. λίπος από το ταψάκι της γαλοπούλας
  5. 1/4 φλ. αλεύρι
  6. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1Όταν βγάλετε τη γαλοπούλα από το ταψάκι της, αδειάστε τα υγρά που έχει σε ένα θερμομωνοτικό δοσομετρητή ή ένα Πυρέξ. Αφήστε το μέχρι να κάτσουν κάτω τα υγρά και να ανέβει πάνω το λίπος. Πάρτε όσο λίπος μπορείτε και κρατήστε το σε άλλο σκεύος.
  2. 2Βάλτε το ταψί πάνω σε μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, με το λίπος που χρειάζεται. Ξύστε το ταψάκι για να βουν και όσα κομμάτια έχουν τυχόν καφετίσει. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά Αφήστε το μέχρι να κάνει φουσκάλες και να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
  3. Βγάλτε για λίγο το ταψί από το μάτι, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τα υγρά, σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς και πάρα πολύ καλά και ξαναβάλτε το στη φωτιά

Πηγή://cookpad.com/gr


    Διαβάστε επίσης