Ώρα για αποτοξίνωση
Απλή και με ωραίες οξύτητες, αυτή η σαλάτα με σιτάρι, αγγουράκια τουρσί και ξύδι ροδιού θα συνοδεύσει ιδανικά το ψητό κρέας ή το ψάρι.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 150 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο, μουλιασμένο αποβραδίς σε νερό
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
- 3 αγγουράκια τουρσί, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
Για τη σος
- 100 ml ελαιόλαδο
- ο χυμός 1 λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ξίδι ροδιού (σε μεγάλα παντοπωλεία και ντέλι)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με σιτάρι και ξίδι ροδιού, στραγγίζουμε το σιτάρι, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό.
- Το βράζουμε για 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να σκάει. Λίγα λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε.
- Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
πηγή:https://www.gastronomos.gr