Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σαλάτα με σιτάρι και ξίδι ροδιού

Ώρα για αποτοξίνωση

Απλή και με ωραίες οξύτητες, αυτή η σαλάτα με σιτάρι, αγγουράκια τουρσί και ξύδι ροδιού θα συνοδεύσει ιδανικά το ψητό κρέας ή το ψάρι.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  150 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο, μουλιασμένο αποβραδίς σε νερό
  •  1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο
  •  1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
  •  3 αγγουράκια τουρσί, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

Για τη σος

  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  ο χυμός 1 λεμονιού
  •  2 κουτ. σούπας ξίδι ροδιού (σε μεγάλα παντοπωλεία και ντέλι)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με σιτάρι και ξίδι ροδιού, στραγγίζουμε το σιτάρι, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό.
  2. Το βράζουμε για 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να σκάει. Λίγα λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε.
  3. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Σε μπολάκι ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  6. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης