Μια γρήγορη σαλάτα!
Μια νόστιμη, χορταστική σαλάτα με κινόα ή κουσκούς, ζουμερά σταφύλια και αρωματικό πετιμέζι, έτοιμη σε 15 λεπτά. Αν τη φτιάξετε και με σπιτικό πετιμέζι, ακόμα καλύτερα!
Υλικά
Μερίδες: 2
- 1½ φλιτζ. τσαγιού κουσκούς (ψιλοσπασμένο πλιγούρι) ή κινόα (πρόκειται για το σπόρο ενός θάμνου με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υπέροχη γεύση – σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και επιλεγμένα μπακάλικα)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 1/2 κουτ. σούπας μέλι αραιωμένο σε 1 κουτ. σούπας νερό)
- ο χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
- 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 20 ρώγες από σταφύλι (χωρίς κουκούτσια)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με κινόα ή κουσκούς, σταφύλια και πετιμέζι ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα το κουσκούς ή το κινόα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
- Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το πετιμέζι ή το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και, αν θέλουμε, το μπούκοβο μέχρι να προκύψει ένα λείο ντρέσινγκ.
- Βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα το κουσκούς ή το κινόα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, και το σταφύλι, ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε τη σαλάτα με κινόα ή κουσκούς, σταφύλια και πετιμέζι.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr