Ρυτίδες: Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να προλάβεις την εμφάνιση τους

Η διατροφή όπως έχεις καταλάβει παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής μας

Ένας από αυτούς είναι και η εξωτερική μας εμφάνιση και πιο συγκεκριμένα η πρόληψη εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Οι ρυτίδες εμφανίζονται σαν λεπτές γραμμές έκφρασης. Αλλά αργότερα παίρνουν τη μορφή έντονων ρυτίδων και εκεί καταλαβαίνεις ότι τα χρονιά περνούν. Αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν μπορείς να αποφύγεις, είναι όμως κάτι που μπορείς να καθυστερήσεις.

Υπάρχουν κάποιες τροφές τις οποίες αν εντάξεις στη διατροφή σου, θα προλάβεις την εμφάνιση των ρυτίδων. Καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν ισχυρά στοιχεία. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο χαρίζει λαμπερό και νεανικό δέρμα, καθώς περιέχει ένα λιπαρό μικρό μόριο, το οποίο “γλιστράει” μέσα από τις μεμβράνες και προστατεύει τα μιτοχόνδρια και το DNA από τις ελεύθερες ρίζες.

Ψάρι, πουλερικά και αυγά

Οι συγκεκριμένες τροφές περιέχουν πρωτεΐνες. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι οι ίνες του κολλαγόνου αποτελούνται από αμινοξέα, τα οποία αποτελούνται και αυτά από πρωτεΐνες.

Μπρόκολο, πιπεριές, φράουλες

Οι παραπάνω τροφές είναι πηγές βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας για την παραγωγή του κολλαγόνου καθώς επίσης ενισχύει και την ικανότητα ανάπλασης της επιδερμίδας. Η βιταμίνη Ε που περιέχουν, προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις ακτίνες UV και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Δείτε ακόμα
Καλοκαιρινά τζιν φορέματα

Διαβάστε
ακόμα