Αυτή η συνταγή είναι μια πρόσκληση στην απόλαυση του φθινοπώρου
Το φθινόπωρο είναι η εποχή των αλλαγών, όπου οι πορτοκαλί και κίτρινες αποχρώσεις των φύλλων στολίζουν τα δέντρα και οι πρώτες δροσερές νύχτες αρχίζουν να μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για ζεστασιά. Είναι η εποχή που τα ροφήματα γίνονται το καταφύγιο μας, προσφέροντας στιγμές άνεσης και παρηγοριάς. Η κολοκύθα, το σύμβολο της εποχής, μετατρέπεται σε ένα αφράτο, αρωματικό και γευστικό ρόφημα που σερβίρεται σε ζεστά φλιτζάνια. Αυτή η συνταγή που ακολουθεί είναι μια πρόσκληση στην απόλαυση του φθινοπώρου, μια γεύση που σας τυλίγει σε μια αγκαλιά γλυκιάς ζεστασιάς.
Υλικά:
- 2 κ.σ. πουρέ κολοκύθας (μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο ή να φτιάξετε το δικό σας ατμίζοντας κολοκύθα και πολτοποιώντας την)
- 1/2 κ.γ. κανέλας
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ (προαιρετικά)
- 1/4 κ.γ. μυρσίνης (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. ζάχαρης ή σιρόπι σφενδάμου (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό γάλα, σόγιας, αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο προτιμάτε)
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, συνδυάστε τον πουρέ κολοκύθας, την κανέλα, το τζίντζερ, την μυρσίνη και την ζάχαρη ή το σιρόπι. Θερμάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι καλά αναμεμειγμένα.
- Προσθέστε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί στην επιθυμητή σας θερμοκρασία.
- Μόλις ζεσταθεί, χτυπήστε με ένα μίξερ για να πάρει μια λίγο αφράτη υφή ή χρησιμοποιήστε έναν αφρογονητή γάλακτος.
- Σερβίρετε σε ένα φλιτζάνι και απολαύστε!
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σαντιγύ ή να σκορπίσετε λίγο σκόνη κανέλας από πάνω για επιπλέον γεύση! Καλή απόλαυση!
Image by jcomp on Freepik