Απλή, απλούστατη, εξαίσια!
Υλικά
Μερίδες: 6
- 500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 300 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
- 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 60-80 ml χυμός λεμονιού
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη ρεβυθάδα με άνηθο στην κατσαρόλα, πρώτα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και 1.500 ml νερό.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η ρεβυθάδα.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr/








