Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρεβανί Σοκολάτας

Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι!

Αυτή η συνταγή για σοκολατένιο ρεβανί είναι ειλικρινά τόσο λαχταριστό, που θα λυγίσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς! Φανταστείτε ένα ολόκληρο ταψί γεμάτο παραδεισένιες υφές και γεύσεις…Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι!

Συστατικά

Για το σιρόπι:

  • 1.150γρ. ζάχαρη
  • 1.550γρ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Για το ρεβανί 200γρ. αλεύρι
  • 80γρ. κακάο
  • 380γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 25γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 6 αυγά
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. ηλιέλαιο
  • 220γρ. γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφαιρούμαι το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Για το ρεβανί ανακατατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το σιμιγδάλι χονδρό, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη.

Χτυπάμε στην κουζινομηχανή σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα και το προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σε ένα λαδωμένο ταψί 30 x 40 εκ βάζουμε το τελικό μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 30 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και χύνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό ρεβανί.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Σπιτική Πραλίνα
Χριστουγεννιάτικο trifle με μαρέγκες και μπισκότα

Διαβάστε επίσης