Φτιάξτε πανεύκολα χωρίς μίξερ, το πιο αφράτο κέικ!
Το Red Velvet Cake είναι όσο όμορφο στην όψη, όσο νόστιμο και στην γεύση! Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα χωρίς μίξερ, το πιο αφράτο κέικ!
Συστατικά
- Παντεσπάνι
- 320 γρ. ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 220 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 80 γρ. ηλιέλαιο
- 6 αυγά
- 240 γρ. γιαούρτι
- 120 γρ. γάλα
- 520 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. κακάο
- 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Κρέμα
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανιλίνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, τις βανιλίνες, το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, ρίχνοντας τα 2 τη φορά και ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα. Τοποθετούμε στο μείγμα το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε 2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει όλο το μείγμα κόκκινο χρώμα.
Χύνουμε το μείγμα σε 2 λαδωμένα τσέρκια 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 35′.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τυρί κρέμα, το βούτυρο, την άχνη, το αλάτι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη υφή. Αφού έχουμε αφήσει τα παντεσπάνια να κρυώσουν καλά μετά το ψήσιμο, κόβουμε στο πλάι το πάνω μέρος τους ώστε να μας μείνουν 2 ίσιες βάσεις.
Τοποθετούμε σε πιάτο το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε πάνω του τη μισή ποσότητα από την κρέμα. Προσθέτουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα απλωμένη. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια το παντεσπάνι που είχε κοπεί και είχε περισσέψει από πριν και στολίζουμε την πάνω στρώση κρέμας με αυτά.
Πηγή: dimitrismichailidis.com