Oι πιο νόστιμες ψαροκροκέτες που έχετε δοκιμάσει!
Οι ψαροκροκέτες είναι ο ιδανικός μεζές για παρέα και ουζάκι αλλά και αγαπημένος των παιδιών. Οι ψαροκροκέτες από την Αργυρώ, είναι μία εύκολη συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
- 500 γρ. πατάτες
- 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή άλλο φιλέτο ψαριού)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Λίγο αλεύρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 3/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε καρέ.
- Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε για 10΄ να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με κουτάλα σε χαμηλή φωτιά να στεγνώσουν τελείως.
- Ταυτόχρονα με το ανακάτεμα τις λιώνουμε με την κουτάλα.
- Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και τον βράζουμε για 5΄.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τον μαδάμε με τα δάχτυλα σε κομματάκια.
- Τον ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες σε σχήμα στρογγυλό. Θα βγουν περίπου 12 κομμάτια.
- Τους αραδιάζουμε σε δίσκο, και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τους ψαροκεφτέδες για 30΄ στο ψυγείο να σφίξουν.
- Bάζουμε τις ψαροκροκέτες στο φούρνο σε ταψάκι, στους 200 ºC και τις ψήνουμε για 15′.
- Προαιρετικά, μπορούμε να πανάρουμε τους ψαροκεφτέδες για να κάνουν τραγανή κρούστα.
Ψαροκεφτέδες με πανάρισμα
- Βάζουμε σε μπολ λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.
- Βουτάμε έναν έναν κεφτέ στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά.
- Τους τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο για 4΄ συνολικά, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πηγή: argiro.gr