Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ψαροκροκέτες

Oι πιο νόστιμες ψαροκροκέτες που έχετε δοκιμάσει!

Οι ψαροκροκέτες είναι ο ιδανικός μεζές για παρέα και ουζάκι αλλά και αγαπημένος των παιδιών. Οι ψαροκροκέτες από την Αργυρώ, είναι μία εύκολη συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή άλλο φιλέτο ψαριού)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Λίγο αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε καρέ.
  • Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε για 10΄ να μαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  • Τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με κουτάλα σε χαμηλή φωτιά να στεγνώσουν τελείως.
  • Ταυτόχρονα με το ανακάτεμα τις λιώνουμε με την κουτάλα.
  • Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και τον βράζουμε για 5΄.
  • Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τον μαδάμε με τα δάχτυλα σε κομματάκια.
  • Τον ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες σε σχήμα στρογγυλό. Θα βγουν περίπου 12 κομμάτια.
  • Τους αραδιάζουμε σε δίσκο, και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τους ψαροκεφτέδες για 30΄ στο ψυγείο να σφίξουν.
  • Bάζουμε τις ψαροκροκέτες στο φούρνο σε ταψάκι, στους 200 ºC και τις ψήνουμε για 15′.
  • Προαιρετικά, μπορούμε να πανάρουμε τους ψαροκεφτέδες για να κάνουν τραγανή κρούστα.

Ψαροκεφτέδες με πανάρισμα

  • Βάζουμε σε μπολ λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.
  • Βουτάμε έναν έναν κεφτέ στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά.
  • Τους τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο για 4΄ συνολικά, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης