Προφιτερόλ με κρουασανάκια

Forever Woman

Μια εύκολη συνταγή για προφιτερόλ

Μια εύκολη συνταγή για προφιτερόλ με καραμελωμένα κρουασανάκια και φανταστική κρέμα σοκολάτας!

Υλικά 

  • 1 συσκευασία κρουασάν βουτύρου
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • κακάο για πασπάλισμα
  • ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 μπαστούνι βανίλια
  • 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γραμ. κακάο άγλυκο
  • 250- 400 γραμ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 180 γραμ. σοκολάτα πραλίνα ή γάλακτος

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε πρώτα τα κρουασάν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα καραμελώνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 200ºC.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
  • Την βάζουμε σε κορνέ μιας χρήσεως.
  • Την διατηρούμε παγωμένη στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη.
  • Σκίζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε στο γάλα.
  • Ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε προσθέτουμε ή αφαιρούμε ζάχαρη.
  • Κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
  • Ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Με προσοχή αφαιρούμε από το ζεστό μείγμα τη βανίλια και παίρνουμε τον καρπό της.
  • Τον ρίχνουμε ξανά στην κρέμα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν χοντρές φουσκάλες εμφανίζονται στην επιφάνεια.
  • Αφού δέσει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα πραλίνα σε κομματάκια.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Για το στήσιμο γλυκού

  • Βάζουμε λίγη κρέμα σοκολάτας σε βαθύ γυάλινο μπολ.
  • Κάνουμε ροζέτες με την χτυπημένη κρέμα και ακουμπάμε μια στρώση καραμελωμένες μπουκιές κρουασάν.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώσεις.
  • Τελειώνουμε με παχιά στρώση κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ροζέτες χτυπημένης κρέμας.
  • Πασπαλίζουμε κακάο και τρίμμα σοκολάτας.

Πηγή: argiro.gr