Πώς θα αποκτήσεις το six pack που ονειρεύεσαι;

Ναι, προλαβαίνεις και αυτό το καλοκαίρι!

Ακόμα κι αν δεν έχεις προλάβει να χτίσεις ακόμα το σώμα των ονείρων σου, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το “αφήσεις” για το επόμενο καλοκαίρι. Ειδικά αν είσαι ήδη fit και προσέχεις τη διατροφή σου, οι πιθανότητες να αποκτήσεις την “τρίλιζα” που ονειρεύεσαι είναι αρκετές. Βέβαια, καλό είναι να ξεκινήσεις από τώρα για να δεις τα αποτελέσματα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Γυμναστική (πιο εντατικά)

Μια φορά στο τόσο δεν αρκεί. Αν δεν προλαβαίνεις να πηγαίνεις γυμναστήριο, δοκίμασε έντονη προπόνηση 15 λεπτών μετά τη δουλειά και συνέχισέ το σε καθημερινή βάση. Θα δεις ότι θα σου γίνει συνήθεια μετά την πρώτη βδομάδα και θα το κάνεις πιο συχνά.

Ενίσχυσε τους μύες του κορμού

Αυτό αφορά τους κοιλιακούς και εκείνους της πλάτης. Οι καταλληλότερες ασκήσεις είναι η σανίδα, το ποδήλατα και τα ροκανίσματα κοιλιακών. Πέρα από τους κλασικούς, δοκίμασε αυτούς με τα πόδια ψηλά σε ορθή γωνία, όπου κάνεις συνεχείς πιέσεις προσπαθώντας να φέρεις τα γόνατα στο στήθος. Φυσικά και οι πλάγιοι μπορούν να βοηθήσουν και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τους κάνεις!

Ασκήσεις με βάρη & cardio

Οι ασκήσεις με βάρη θα βοηθήσουν στη δημιουργία δυνατών,ανθεκτικών μυών. Από την άλλη, στο cardio θα φανούν οι κοιλιακοί μύες, αφού μειωθεί το λίπος στην περιοχή. Μπορείς να κολυμπήσεις, να παίξεις ποδόσφαιρο, να κάνεις ποδήλατο.

Διατροφή

Όχι λευκοί υδατάνθρακες, ναι στις πρωτεϊνές και στο ελαιόλαδο, το οποίο πρέπει να τρως σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να κρατάς ενεργοποιημένο τον μεταβολισμό σου. Μπορείς να το βάλεις στη σαλάτα και στο κύριο γεύμα σου, ενώ λίγη ποσότητα αρκεί.

Δείτε ακόμα
3 τροφές που θα μακρύνουν τα μαλλιά σου γρήγορα!

Νερό, νερό, νερό

Ενισχύει το μεταβολισμό, καθαρίζει το σώμα και απομακρύνει τη πείνα. Απόφυγε την κατανάλωση επεξεργασμένων ποτών και χυμών.

Ξεκίνα σήμερα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχεις τελειοποίησει τους κοιλιακούς σου!

Διαβάστε
ακόμα