Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πως πρέπει να πλένω τα φρούτα

Ένα γεύμα θεωρείται ισορροπημένο εάν περιέχει αρκετές μερίδες φρούτα.

Και όπως λένε οι ειδικοί τουλάχιστον δύο μερίδες την ημέρα είναι απαραίτητες για την υγεία μας.

Άρα καλό είναι να τα καταναλώνουμε καθημερινά. Επίσης σημαντικό είναι να κάνουμε σωστή επιλογή των φρούτων αλλά και να τα τρώμε καθαρά.

Έτσι θα πρέπει να τα καθαρίζουμε σχολαστικά γιατί αν δεν το κάνουμε κινδυνεύουμε από μολύνσεις .Αν για παράδειγμα αφήσουμε υπολείμματα από χώματα αλλά και χημικά προϊόντα λιπάσματα, φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες.

Βέβαια τα πιο σύγχρονα φάρμακα δεν εισχωρούν στο εσωτερικό των φρούτων με ένα καλό πλύσιμο μπορούν να απομακρυνθούν.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για το πλύσιμο των φρούτων;

Αρχικά θα χρειαστεί να τα πλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό για να απομακρυνθούν όλα τα χώματα και οι μικροοργανισμοί.

Στη συνέχεια χρειάζεται να βάλουμε σε μια λεκάνη πέντε λίτρα νερό και να ρίξουμε ένα φλιτζάνι ξύδι.

Προσοχή στο ξύδι διότι πολλοί το παρακάνουν με αποτέλεσμα τα φρούτα να χάνουν λίγο την γεύση τους.

Αφήστε τα για 15 λεπτά μέσα στη λεκάνη και έπειτα στραγγιστέ τα.

Με αυτόν τον τρόπο πλένετε μήλα, αχλάδια, ντομάτες, αλλά και διάφορα χόρτα, σπανάκι, μυρωδικά.

Τώρα σε φρούτα που έχουν λεπτό ή καλύτερα μαλακό περίβλημα και έχουν πόρους στην επιφάνειά τους όπως σταφύλια, μούρα, φράουλες, να χρησιμοποιείτε αντί για ξύδι χυμό λεμονιού είναι πιο ήπιο και δε θα αλλοιωθεί η γεύση τους.

Όσο βιολογικά και να είναι τα φρούτα πάντα χρειάζονται καλό πλύσιμο και σωστή φύλαξη.

Διαβάστε επίσης