Πως να ξυπνάς πιο χαρούμενη το πρωί!

Το πρωινό ξύπνημα καλώς ή κακώς είναι κάτι που δεν συνηθίζεται

Αν λοιπόν το πρωινό ξύπνημα δεν είναι το φόρτε σου και έχεις βαρεθεί να σηκώνεσαι κάθε μέρα με γκρίνια, σου έχω μερικά tips ώστε να κάνεις τα πρωινά σου λίγο πιο ευχάριστα!

Ποιοτικός βραδινός ύπνος

Ο ποιοτικός ύπνος είναι ότι ακριβώς χρειάζεται ο οργανισμός σου. Προσπάθησε λοιπόν να κοιμάσαι τουλάχιστον 6 με 8 ώρες κάθε βράδυ και να αποφεύγεις κάθε μορφή φως την ώρα που κοιμάσαι. Καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι το απόλυτο σκοτάδι μας ξεκουράζει και ξυπνάμε πιο χαρούμενοι. Επίσης, σταμάτα τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών τουλάχιστον 1 ώρα πριν κοιμηθείς, ώστε ο οργανισμός να προετοιμαστεί.

Μην κλείνεις το ξυπνητήρι

Ο χτύπος του ξυπνητηριού συνεπάγεται με τη φράση: «10 λεπτά ακόμα». Παρόλα αυτά το να κλείσεις πολλές φορές το ξυπνητήρι είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις, καθώς το να ξυπνάει το σώμα, μετά να ξαναχαλαρώνει για λίγα λεπτά και να ξαναξυπνάει μετά από λίγο, δημιουργεί τη λεγόμενη “αδράνεια ύπνου”. Αυτό σημαίνει ότι μας προκαλείται ένα ζαβλάκωμα που μπορεί να κρατήσει ακόμη και ώρες.

Ντους

Ένα γρήγορο ντουζ με χλιαρό νερό μόλις ξυπνήσεις είναι ιδανικό για τον οργανισμό σου. Καθώς θα τονωθεί και θα νιώσεις ευεξία.

Δείτε ακόμα
Ποιο είναι το fitness workout της Heidi Klum; 

Διαβάστε
ακόμα