Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πως να καθαρίσεις το μύλο του καφέ

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος!

Οι λεπίδες του μύλου καφέ δουλεύουν σκληρά για εμάς, αφού μια μέρα χωρίς καφέ είναι μια χαμένη μέρα. Αυτό που μπορεί να μην σκεφτόμαστε συχνά είναι πώς τα έλαια από τους κόκκους καφέ “κάθονται” στις λεπίδες. Με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται υπολείμματα καφέ και η γεύση του να αλλοιώνεται. Οι μύλοι καφέ συνήθως δεν μπορούν να πλυθούν και το να προσπαθείς να βγάλεις όλο τον κόκκο μόνο με μια χαρτοπετσέτα δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Το μυστικό λοιπόν για έναν αστραφτερό μύλο, βρίσκεται στη ζάχαρη. Ναι, καλά άκουσες.

Η ζάχαρη είναι ιδανική για τον καθαρισμό των λεπίδων επειδή είναι απορροφητική και έτσι θα ρουφήξει τα λάδια από τις λεπίδες σας. Απλώς βάλτε περίπου 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη στο μύλο, αλέστε το σε λεπτή σκόνη, πετάξτε το και, στη συνέχεια, σκουπίστε το μύλο με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Αυτό το κόλπο είναι επίσης εξαιρετικό για τον καθαρισμό του μύλου καφέ σας αφού τον χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε μπαχαρικά.

Το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το μύλο σας εξαρτάται από το πόσο συχνά τον χρησιμοποιείτε. Καλό θα ήταν ΄όμως να τον καθαρίζετε όποτε παρατηρείτε συσσώρευση.

Image by valeria_aksakova on Freepik

Διαβάστε επίσης