Πως να εντάξετε την κινόα στο πρωινό σας

Forever Woman

5 εύκολοι τρόποι για να φάτε κινόα

Τα πρωινά απαιτούν κάτι υγιεινό και νόστιμο και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας από την κινόα. Αυτό το σούπερ δημητριακό είναι γεμάτο με πολλές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σίδηρο, οπότε όταν το τρώτε για πρωινό να είστε σίγουροι ότι θα έχετε λιγότερη, ως και καθόλου, λαχτάρα για ζάχαρη όλη την ημέρα. Δείτε πώς μπορείτε να τη συμπεριλάβετε στο πρωινό σας.

Στο τηγάνι

Αρχικά ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέστε ένα κρέας της αρεσκείας σας (σκεφτείτε λουκάνικα κοτόπουλου ή μπέικον) και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε στο τηγάνι τη γλυκοπατάτα, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Έπειτα συνεχίστε να το ρίχνετε στο παλτό. Προσθέστε άψητη κινόα στα λαχανικά και αφήστε τη να ψηθεί ελαφρά. Ρίχνουμε σε νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Τέλος σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Ετοιμάστε τα αυγά όπως θέλετε και σερβίρετε κινόα με αυγά και μαγειρεμένο μπέικον.

Μείγμα κινόα και ξηρών καρπών

Αρχικά ανακατέψτε μαζί μαρμελάδα φράουλα, ελληνική βανίλια και φυσικό γιαούρτι σε ένα μπολ. Έπειτα πάρτε μια χούφτα σπόρους κολοκύθας, ολόκληρα αμύγδαλα και μούρα της επιλογής σας και ανακατέψτε τα με το μείγμα μαρμελάδας και γιαουρτιού. Προσθέστε κινόα. Περιχύστε λίγο μέλι και από πάνω ένα κλωνάρι βασιλικό για ένα υγιεινό και νόστιμο μπολ.

Ψωμί μπανάνας με κινόα

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350 βαθμούς και αλείψτε ελαφρά ένα ταψί με μαγειρικό λάδι. Πολτοποιήστε τις μπανάνες, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ. Συνδυάστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη βρώμη, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την τριμμένη καρύδα, το λιναρόσπορο και τη μαγειρεμένη κινόα και ανακατέψτε με το γάλα καρύδας. Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κορυφή της φραντζόλας.

Σαλάτα με κινόα

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε λάχανο, κρασί , ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και συνεχίστε να ανακατεύετε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε μαγειρεμένη κινόα και πασπαλίστε την παρμεζάνα.

Τηγανίτες με κινόα

Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350 F. Στη συνέχεια προσθέστε τα ασπράδια αυγών, την παρμεζάνα, το βασιλικό και το πιπέρι σε μαγειρεμένη κινόα και αφήστε το να κρυώσει. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και σε μέτρια φωτιά φτιάχνουμε τηγανίτες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Τέλος μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήστε για 5 λεπτά για ένα πλούσιο πρωινό.

Image by Freepik