Την επόμενη φορά που θα βράσεις μακαρόνια, μην πετάξεις το νερό
Το θόλωμα που υπάρχει στο νερό όταν βράζουμε τα μακαρόνια δημιουργείται από τη μεταφορά των αμύλων και αλάτων κατά τη διαδικασία μαγειρέματος. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν οι τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το νερό είναι αρκετοί, καθώς τα άμυλα και τα άλατα, όταν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να βοηθήσουν σε πολλές συνταγές.
Δείτε επίσης: Πώς θα μοσχοβολάει το σπίτι μας συνέχεια;
Σάλτσες
Η χρήση του συγκεκριμένου νερού μπορεί να βοηθήσει να πήξει η σάλτσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κλασικές σάλτσες όπως το πέστο, η καρμπονάρα και το cacio e pepe. Η προσθήκη ζεστού νερού ζυμαρικών στο ελαιόλαδο, το βούτυρο ή το λίπος στη σάλτσα αποτελεί ένα παράδειγμα γαλακτωματοποίησης. Αυτό είναι το κόλπο πολλών ιταλικών εστιατορίων κάνει τις σάλτσες τους να έχουν τόσο ανάλαφρη υφή και γεύση!
Ψωμί- Ζύμες
Το νερό από τα ζυμαρικά συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο νόστιμου και αφράτου ψωμιού. Καθώς είναι υγρό με λίγο αλάτι κάτι το οποίο το καθιστά το ακριβές υγρό που απαιτούν οι ζύμες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το νερό βρύσης με το βραστό νερό ζυμαρικών.
Όσπρια
Αξιοποιήστε το νερό που βράσατε τα μακαρόνια για την προετοιμασία των οσπρίων για μαγείρεμα. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήστε το για να μουλιάσουν τα όσπριά πριν τα μαγειρέψετε καθώς μαλακώνουν και νοστιμεύουν.
Δείτε επίσης: