5 πράγματα που καθαρίζουμε μια φορά το χρόνο!


Αυτά τα πράγματα δείχνουν ότι ο «Θεός της καθαριότητας» μας λυπήθηκε! 

Είναι λογικό να κάνεις γενική καθαριότητα στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα και να ξεσκονίζεις, να βάζεις μπουγάδα, να σιδερώνεις, κτλ. Ωστόσο, υπάρχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα σε 6 τουλάχιστον από τα πράγματα του σπιτιού σου – γιατί κάποιος μας λυπήθηκε – και αυτά χρειάζονται καθάρισμα μόνο μια φορά το χρόνο. Ποια είναι, όμως αυτά;

Κουρτίνες

Κι όμως, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πλύνεις τις κουρτίνες του σπιτιού σου, πέρα από τη μια μοναδική φορά του χρόνου. Κι αυτό θα το κάνεις λόγω της σκόνης που θα έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών. Είτε επιλέξεις να τις πλύνεις εσύ ή να τις δώσεις στο καθαριστήριο, το σίγουρο είναι ότι θα το κάνεις μια φορά στους 12 μήνες! 

Εξονυχιστικό καθάρισμα καναπέ & πολυθρόνων 

Ένα βαθύ και λεπτομερές καθάρισμα στον καναπέ και στις πολυθρόνες σου θα το κάνεις μια φορά το χρόνο. Είτε μόνη σου ή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού. 

Καθάρισμα τζακιού 

Με το τέλος του χειμώνα, έρχεται η στιγμή που πρέπει άλλο ένα σημείο του σπιτιού σου να καθαριστεί. Το τζάκι. Πώς θα το κάνεις; Θα πάρεις μια ηλεκτρική σκούπα και έπειτα θα το περάσεις με μια βρεγμένη πετσέτα. Βέβαια, για την καμινάδα καλύτερα να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό! 

Καθαρισμός αποθήκης 

Είναι γεγονός ότι όλα από τα μέρη του σπιτιού σου, η αποθήκη (ή πατάρι) είναι το πιο παραμελημένο. Επειδή κάθε χρόνο μαζεύονται διάφορα άχρηστα πράγματα, που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ, καλό θα είναι να την καθαρίζεις μια φορά το χρόνο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστείς κάτι από εκεί, δεν θα… αγανακτήσεις για την ακαταστασία! 

Δείτε ακόμα  Διακόσμηση σαλονιού με κεριά!

Έπιπλα εξωτερικού χώρου 

Αυτή την αγγαρεία είναι καλό να την κάνεις οτι το καλοκαίρι. Για να κάνεις ένα αποτελεσματικό καθάρισμα στα έπιπλα της βεράντας, πρέπει να διαλύσεις απορρυπαντικο πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό και καθάρισε με αυτο το μείγμα τραπέζια και καρέκλες. 

Διαβάστε επίσης