Πώς να δημιουργήσεις μια ζεστή γωνία για διάβασμα!

Δυστυχώς όμως, μερικές φορές προτιμάμε να δούμε τηλεόραση από το να διαβάσουμε ένα ποιοτικό βιβλίο.

Το διάβασμα είναι μια πολύ χαλαρωτική και παραγωγική ενασχόληση για τον ελεύθερο σου χρόνο.

Δυστυχώς όμως, μερικές φορές προτιμάμε να δούμε τηλεόραση από το να διαβάσουμε ένα ποιοτικό βιβλίο. Αν όμως δημιουργούσες στο σπίτι σου μια όμορφη γωνία διαβάσματος είμαι σίγουρη ότι η ανάγνωση ενός βιβλίου θα σου ακουγόταν ακόμα πιο δελεαστική. Μια “φωλιά” διαβάσματος δε χρειάζεται πολλά για να τη φτιαχτεί. Μάθε λοιπόν πως να δημιουργήσεις εύκολα και φυσικά οικονομικά, μια ζεστή γωνία για διάβασμα!

Αναπαυτικό κάθισμα

Μια άνετη πολυθρόνα είναι το Α και το Ω καθώς στόχος είναι να φτιάξεις ένα μέρος που θα σε εμπνέει να διαβάσεις, οπότε θα πρέπει να κάθεσαι κάπου αναπαυτικά. Διάλεξε λοιπόν μια άνετη πολυθρόνα που δε θα σε κουράζει όσες ώρες και αν κάθεσαι. Ντύσε με ζεστά υφάσματα και πρόσθεσε γούνινα για ένα πιο cozy αποτέλεσμα!

Φτιάξε τη γωνία κοντά στη βιβλιοθήκη

Φρόντισε η πολυθρόνα να βρίσκεται κοντά στη βιβλιοθήκη. Αν λοιπόν η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο σαλόνι τότε είναι καλύτερο να τοποθετήσεις εκεί και την πολυθρόνα. Πέρα από πρακτικό, είναι και μια πολύ ωραία ιδέα διακόσμησης, αφού θα δώσει στο χώρο σου μια πιο σοφιστικέ πινελιά.

Τοποθέτησε φυτά

Τα φυτά ανεβάζουν τη διάθεση μας, διώχνουν το στρες και φυσικά μας χαλαρώνουν. Διακόσμησε λοιπόν το χώρο γύρω από την πολυθρόνα με φυτά τα οποία θα δημιουργήσουν μια όμορφη και δημιουργική ατμόσφαιρα, κατάλληλη για συγκέντρωση.

Φώτισε καλά τη γωνία

Έχουμε ξαναμιλήσει για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο σωστός φωτισμός, πόσο μάλλον αν πρόκειται να διαβάσεις. Αν η γωνία βρίσκεται σε σημείο χωρίς πολύ φυσικό φως τότε είναι πρέπει να τοποθετήσεις οπωσδήποτε ένα φωτιστικό που να βλέπει ακριβώς πάνω από το βιβλίο σου. Έτσι, θα διαβάζεις τα βιβλία σου χωρίς να δυσκολεύεσαι και χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα στα μάτια σου.

Δείτε ακόμα
Πρωτότυπα σχέδια για τον μπουφέ σου

Τοποθέτησε ένα τραπεζάκι

Ένα μικρό τραπεζάκι είναι αναπόσπαστο κομμάτι από την υπέροχη γωνιά που δημιούργησες ώστε να μπορείς να τοποθετείς δίπλα σου τον καφέ ή το τσάι σου και να τα απολαμβάνεις διαβάζοντας το βιβλίο σου.

Το διάβασμα είναι μεγάλη ευχαρίστηση, γι’ αυτό φρόντισε να δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον για να την απολαύσεις στο μέγιστο βαθμό.

Διαβάστε
ακόμα