Πως να διαρκέσει περισσότερο το ξύρισμα των ποδιών σου


Όλες μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ότι το ξύρισμα είναι η πιο κουραστική και βαρετή διαδικασία στη beauty ρουτίνα μας

Μπορεί το ξύρισμα να μην είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αλλά τον επιλέγουμε καθώς είναι η πιο οικονομική και εύκολη λύση. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά tips περιποίησης ώστε να διαρκέσει περισσότερο το ξύρισμα σου!

Απολέπιση

Πάντα πριν το ξύρισμα φρόντισε να κάνεις απολέπιση. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσεις τις γυρισμένες τρίχες να βγουν στην επιφάνεια, ώστε να κάνεις ένα πιο βαθύ ξύρισμα.

Καλό ξυραφάκι

Επέλεξε ένα ξυραφάκι το οποίο ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός σου. Αν για παράδειγμα το δέρμα σου είναι ξηρό, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα ξυραφάκι το οποίο έχει μια ενυδατική ταινία. Το να έχεις ένα αποτελεσματικό ξυραφάκι είναι το Α & το Ω καθώς χαρίζει βαθύ ξύρισμα. Κάτι το οποίο είναι απαραίτητο, διότι όσο πιο βαθύ είναι, τόσο πιο λεία θα είναι τα πόδια σου.

Ξυρίσου από κάτω προς τα πάνω

Ξεκίνα το ξύρισμα από κάτω προς τα πάνω ώστε να πας κόντρα στις τρίχες σου. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να φτάσεις πιο κοντά στον θύλακα της τρίχας. Επειδή όμως δεν μεγαλώνουν όλες οι τρίχες με την ίδια φορά, μην παραλείψεις να τα κάνεις και με την αντίθετη φορά.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα