Πώς να διακoσμήσεις το άδειo τζάκι σου!


όσο όμως και να μας αρέσει δεν μπορούμε να το ανάβουμε συνέχεια.

Το τζάκι είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο όμορφα και cozy σημεία του σπιτιού

Όσο όμως και να μας αρέσει δεν μπορούμε να το ανάβουμε συνέχεια. Είναι κρίμα όμως να μένει κενός ο χώρος καθώς με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα μπορείς να το μεταμορφώσεις σε έναν χώρο πολύ ξεχωριστό. Για την διακόσμηση του τζακιού υπάρχουν πολλές ιδέες, με αρκετές από αυτές να μπορείς να τις ακολουθήσεις και χωρίς να αγοράσεις νέα αντικείμενα και διακοσμητικά αλλά με αντικείμενα που ήδη έχεις στο σπίτι. Δες λοιπόν πως μπορείς να το καταφέρεις! 

Διακόσμησε ένα άδειο τζάκι με γλάστρες και φυτά!

Διακόσμησε το άδειο τζάκι με μερικές γλάστρες και ωραία φυτά ή λουλούδια. Καλό θα ήταν να βάψεις πρώτα το τζάκι σου έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα φυτά και να δημιουργούνται ωραίες αντιθέσεις. Προτίμησε το πράσινο, καθώς θα δώσει νέα πνοή στο τζάκι και θα το κάνει πολύ ζωντανό!

Ψάθινα καλάθια μέσα στο τζάκι!

 Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια cozy γωνιά στο τζάκι, πρόσθεσε μερικά ψάθινα καλάθια, μαξιλάρες ή και βάλε μέσα σε αυτά μερικές κουβέρτες και ένα μικρό χαλάκι. Μπορείς να επίσης να βάλεις και μερικά φωτάκια ή κεριά για ένα πιο ρομαντικό αποτέλεσμα!

Βιβλιοθήκη στο άδειο τζάκι!

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά είναι μια πολύ πρωτότυπη, λειτουργική και όμορφη ιδέα. Βάλε μερικά ράφια με βιβλία και δημιούργησε μια μικρή γωνία διαβάσματος. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και μια αναπαυτική πολυθρόνα ή ένα ωραίο σκαμπό για να κάθεσαι και να διαβάζεις με άνεση!

Τοποθέτησε κεριά ή φαναράκια μέσα στο τζάκι!

Φώτισε το τζάκι με μερικά αρωματικά κεριά! Τοποθέτησε τα μέσα σε βαζάκια ή κηροπήγια ώστε να δημιουργήσεις διάφορα ύψη και να έχεις μια ωραία σύνθεση από κεράκια. Εμείς θα σε συμβουλεύαμε να προτιμήσεις κεριά σόγιας τα οποία διαρκούν περισσότερο από τα κεριά παραφίνης ή πετρελαίου και είναι λιγότερο επιβλαβή για την υγεία σου αλλά και το περιβάλλον!

Δείτε ακόμα  Υπέροχες κούπες με μηνύματα

Διακόσμησε ένα άδειο τζάκι με μια ωραία ταπετσαρία!

Αν θες κάτι πιο minimal διακόσμησε το εσωτερικό του τζακιού με μια ταπετσαρία. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσεις extra στυλ και χαρακτήρα στο σαλόνι. Μη φοβηθείς να διαλέξεις μια ταπετσαρία με έντονο μοτίβο.

Ξύλα για decor!

Τοποθέτησε στο τζάκι λίγα ξύλα και ολοκλήρωσε το ολοκλήρωσε το décor με μερικά λαμπάκια, κεριά ή φαναράκια! Ειδικά για το χειμώνα η συγκεκριμένη ιδέα είναι ιδανική.

Σύνθεση από βάζα

Γυάλες, βάζα και βαζάκια είναι ιδανικά ώστε να διακοσμήσουν το άδειο τζάκι σου. Γέμισε τα με αρωματικά sticks και λουλούδια για μια ακόμα πιο πλούσια διακόσμηση!

Διαβάστε επίσης