Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πώς να αποθηκεύσεις τα καρότα: Όλα τα κόλπα για να τα διατηρήσεις φρέσκα

Διατηρώντας ταυτόχρονα τη γεύση και την τραγανότητά τους.

Τα καρότα είναι ένα λαχανικό που συνήθως υπάρχει πάντα στο σπίτι, όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, γιατί βοηθούν να εμπλουτίσουμε πολλά πιάτα. Επίσης είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ. Πώς όμως θα τα διατηρήσετε, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γεύση τους, την τραγανότητά τους και τις πολύτιμες θρεπτικές τους ιδιότητες; Ας μάθουμε μαζί.

Πώς να αποθηκεύσετε τα καρότα στο ψυγείο

Τα καρότα μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο και διαρκούν περίπου δέκα ημέρες ή λίγο περισσότερο, αρκεί να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες. Είναι καλύτερο να τα τοποθετήσετε στο συρτάρι των λαχανικών, γιατί σε αυτό το τμήμα υπάρχει η ιδανική θερμοκρασία, μεταξύ 4°C και 6°C. Πρέπει όμως να τα κρατήσετε μακριά από ντομάτες και μήλα, γιατί θα μπορούσαν να αλλάξουν τη γεύση τους. Ένα μικρό κόλπο: Πριν βάλετε τα καρότα στο ψυγείο, βάλτε τα σε μια από αυτές τις σακούλες με τις τρύπες, που αναπνέουν. Έτσι απομακρύνεται η υπερβολική υγρασία και παραμένουν ωραία και τραγανά.

Πρακτικές μέθοδοι για να παγώσετε τα καρότα και να τα διατηρήσετε φρέσκα

Τα καρότα μπορούν να καταψυχθούν και η διάρκεια ζωής τους επεκτείνεται έως και 6-8 μήνες . Η διαδικασία θέλει λίγη υπομονή, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά τα καρότα μας
  • Τα κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια
  • Τα βράζουμε στο νερό για μερικά λεπτά
  • Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο για να σταματήσει ο βρασμός.
  • Τα στεγνώνουμε καλά και τα τακτοποιούμε σε ταψί , προσέχοντας να μην είναι πολύ κοντά μεταξύ τους
  • Τα αφήνουμε μερικές ώρες στην κατάψυξη
  • Μόλις παγώσουν, μπορούμε να τα μεταφέρουμε στα κατάλληλα σακουλάκια και να τα ξαναβάλουμε στην κατάψυξη

Πώς να αποθηκεύσετε τα μαγειρεμένα καρότα

Για να διατηρήσετε τα μαγειρεμένα καρότα, μπορείτε να τα καταψύξετε ή απλά να τα βάλετε στο ψυγείο, αλλά όχι πριν τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς: Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρηθούν χωρίς να χαλάσουν.

Καρότα σε λάδι

Μια άλλη μέθοδος είναι να βάλετε τα καρότα σε λάδι. Αυτή είναι μια καλή επιλογή γιατί σας επιτρέπει να έχετε πάντα διαθέσιμο ένα απλό αλλά νόστιμο συνοδευτικό, καθώς και μια νόστιμη γέμιση για σάντουιτς και καναπεδάκια. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ξεφλουδίσετε και να καθαρίσετε τα καρότα. Στη συνέχεια τα κόβετε σε φέτες και τα βράζετε σε νερό με ξύδι από λευκό κρασί. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, μαύρο πιπέρι, λίγο δεντρολίβανο (αν θέλετε) και αλάτι. Ανακατεύετε προσεκτικά και μεταφέρετε τα καρότα σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Τα καλύπτετε με ελαιόλαδο και τέλος κλείνετε καλά το βάζο, αφού πρώτα το αποστειρώσετε βράζοντάς το σε και κατσαρόλα με νερό. Η συντήρηση στο κενό αέρος αυξάνει τη διάρκεια ζωής έως και τέσσερις φορές.

Πηγή:https://jenny.gr

Διαβάστε επίσης