Αφράτο τσουρέκι

Forever Woman

Ποιος είπε ότι το τσουρέκι τρώγεται μόνο το Πάσχα;

Μπορεί το τσουρέκι να είναι ένα γλυκό το οποίο έχουμε συνδέσει με το Πάσχα. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένα σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Αν λοιπόν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια σου έχω μια τέλεια συνταγή ώστε να απολαύσεις τα αγαπημένα σου τσουρέκια και το καλοκαίρι!

Extra Bonus: Είναι επίσης ένα τέλειο σνακ για την παραλία

Υλικά

  • 6 αβγά
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • Μισό φλ.τσ χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλακι γλυκού κακουλε
  • 1 κουταλάκι γλυκού κακουλε μαχλεπι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 40 γραμμάρια μάγια
  • Λίγο χλιαρό νερό (μισό φλιτζάνι)
  • 1κιλό και 300 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
  • 1πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά, διαλύουμε τη μάγια σε λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ με καπάκι να φουσκώσει. Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την μίση μαργαρίνη. Σ’ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά. Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε την φουσκωμένη μάγια, το μείγμα του γάλακτος, τα αβγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 2-3λεπτά. Έπειτα την σκεπάζουμε και περιμένουμε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα

Κόβουμε κομμάτια ζύμης με ψαλίδι μαγειρικής και κάνουμε πλεξούδες ,τις βάζουμε στα ταψιά και περιμένουμε να φουσκώσουν λίγο. Επάνω τα αλείφουμε με κρόκο αβγού αραιωμένο με λίγο νερό, και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς 25-30 λεπτά στον αέρα.