Πως να απαλλαγείς από τους πόνους της περιόδου!

Οι πόνοι της περιόδου είναι κάτι από το οποίο υποφέρουμε όλες οι γυναίκες

Είναι εκείνες οι δύσκολες μέρες του μήνα που πραγματικά σου πονάνε τα πάντα. Μην απελπίζεσαι, όμως! Υπάρχει τρόπος ώστε να απαλλαγείς από τους πόνους της περιόδου. Παρακάτω θα βρεις μερικούς σωτήριους τρόπους ώστε να απαλλαγείς επιτέλους από τις κράμπες που σε βασανίζουν!

Πιες τσάι αντί για καφέ

Μπορεί ο καφές να είναι ο καλύτερος σου φίλος, αλλά θα ήταν καλύτερο αυτές τις μέρες να τον αποφύγεις. Αντιθέτως, προτίμησε ένα χαλαρωτικό τσάι με βότανα ή ένα τσάι λουίζα. Είναι πολύ καταπραϋντικά και θα σε κάνουν να έχεις λιγότερους πόνους και ενοχλήσεις.

Ισορροπημένη διατροφή

Τις δύσκολες μέρες του μήνα οι λιγούρες πηγαινοέρχονται. Το junk food όμως μπορεί να ικανοποιεί αυτές τις λιγουρίτσες αλλά δεν βοηθάει καθόλου τις κράμπες. Για να νιώσεις λοιπόν καλύτερα, αντικατέστησε το junk food με σπιτικό φαγητό.

Δοκίμασε τον βελονισμό

Ο βελονισμός βοηθάει να αντιμετωπιστούν χρόνιες ασθένειες όπως για παράδειγμα οι ημικρανίες. Όπως και με τις ημικρανίες λοιπόν, έτσι και με την περίοδο, ο βελονισμός βοηθάει το νευρικό μας σύστημα να χαλαρώσει, κάνοντας την κυκλοφορία του αίματος καλύτερη. Άλλωστε αυτό που συμβαίνει κατά την περίοδο είναι ότι το νευρικό μας σύστημα στρεσάρεται, καθώς το σώμα μας προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα αυτή κατάσταση.

Δείτε ακόμα
Βιβλία για γονείς

Διαβάστε
ακόμα