Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πώς μπορείς να βράσεις τα αυγά σου… τέλεια;

Έτσι θα καταφέρεις να έχεις κάθε φορά το τέλειο αποτέλεσμα!

Όσο έμπειροι (ή άπειροι) κι αν είμαστε στη μαγειρική, το βράσιμο του αυγού είναι από εκείνα τα πράγματα που κρύβουν πολύ… μυστήριο! Ειδικά για τους περισσότερους, το να βγάλουν το τέλειο βρασμένο αυγό είναι ένας άθλος, που δεν κατορθώνεται ποτέ. Κι όμως, με αυτά τα κόλπα, δεν θα ξανά ανησυχήσεις για το πώς θα βγει το αυγό σου. Τα σκεύη που θα χρειαστείς υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου!

Διάβασε ακόμα: Κέικ σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων

Οδηγίες για το τέλειο αυγό

Καταρχάς, βγάλε τα αυγά σου από το ψυγείο μία ώρα πριν το βράσιμο και επίλεξε μια μεγάλη κατσαρόλα, ώστε να μην εφάπτεται το ένα με το άλλο και τσουγκρίσουν, γιατί θα ραγίσει το τσόφλι. Επίσης, έχε στο νου σου ότι ο χρόνος μετράει από την στιγμή του βρασμού.

Για μελάτα ή σφιχτά

Για πολύ μελάτα αυγά, χρειάζεται βράσιμο 90 δευτερόλεπτα. Αν σου αρέσει το ασπράδι λίγο πιο σφιχτό, βράζεις για άλλα 30 δευτερόλεπτα, δηλαδή συνολικά 2 λεπτά. Για μελάτα αυγά, μέτρα 3 λεπτά από την στιγμή του βρασμού. Για πιο σφιχτά μέτρα 6-8 λεπτά από την στιγμή του βρασμού. Πάντα κρυώνουμε τα αυγά πριν τα ξεφλουδίσουμε.

Για τα ποσέ

Αν σου αρέσουν τα αυγά σου να είναι ποσέ, γέμισε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Μην προσθέσεις αλάτι, αλλά αν θέλεις ρίξε 3 κουταλιές λευκό κρασί ή λευκό ξύδι, για να σπάσει η μυρωδιά του αυγού. Αφού βράσει το νερό, χαμήλωσε ελάχιστα την φωτιά και σπάσε το αυγό μέσα στην κατσαρόλα. Έπειτα, σκέπασε με καπάκι και περίμενε για 2 λεπτά να σφίξει το ασπράδι. Βγάλε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και συνέχισε με τα υπόλοιπα αυγά, ένα ένα.

Μοσχάρι κότσι με κρασί και χειμωνιάτικα λαχανικά
Κέικ σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων

Διαβάστε επίσης