Τα άγρια χόρτα είναι σημαντικά για την σωστή διατροφή μας.
Ειδικά όταν τα συνδυάζουμε με ψάρι ή ψητό κρέας αποτελούν ένα πλούσιο και υγιεινό πιάτο! Βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής με σημαντική θρεπτική αξία, και δίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό πολλές βιταμίνες και λιπαρά οξέα.
Όμως πολλές φορές θέλουμε να τα αγοράσουμε τα άγρια χόρτα από τις λαϊκές αγορές αλλά στην σκέψη του πλυσίματος τα αφήνουμε.
Υπάρχει όμως ένα σπουδαίο μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια και θα βάζετε καθημερινά στο τραπέζι σας τα άγρια χόρτα.
Στην Αρχή τα καθαρίζουμε από τα κίτρινα φύλλα ή τα καφέ. Έτσι έχουμε συγκεντρώσει όλα τα χόρτα που είναι πράσινα. Τα βάζουμε στο νεροχύτη και παίρνουμε ψιλό αλάτι και ρίχνουμε σε όλα τα χόρτα. Μια μικρή χούφτα του χεριού μας είναι αρκετή.
Τα αφήνουμε για λίγο και ύστερα ρίχνουμε νερό. Μένουν με το αλάτι και το νερό κοντά στα πέντε λεπτά.
Αδειάζουμε το νερό τα ξεπλένουμε δύο φορές και τα χόρτα μας είναι έτοιμα.
Δεν θα το πιστεύετε για πότε καθαρίσανε και πόσο τέλεια έχουν καθαρίσει.
Είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να καθαρίζεις τα χόρτα σου!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ www.daynight.gr