Ρωσικά πιροσκί

Ρωσικά πιροσκί

Το πιροσκί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή street foods της Ρωσίας.

Τα πιροσκί είναι πραγματικά εθιστικά καθώς είναι μαλακά, τραγανά στις άκρες και με πλούσια γέμιση. Η γέμιση μπορεί να είναι με κιμά, λάχανο ή πατάτα. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις πως μπορείς να φτιάξεις τα πιο λαχταριστά πιροσκί με κιμά!

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μία κούπα χλιαρό νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Για τη γέμιση με κιμά:

  • 400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Μία κούπα ρύζι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ξηρή μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και το ηλιέλαιο και πλάθουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Για τη γέμιση:

Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε να βράσει. Μόλις βράσει, το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε με άφθονο παγωμένο νερό. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το σκόρδο και το προσθέτουμε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και τον κιμά. Όταν ψηθεί, ρίχνουμε μέσα το ρύζι το ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όταν περάσει η 1 ώρα και η ζύμη μας έχει φουσκώσει και η γέμιση έχει κρυώσει, ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα πιροσκί μας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπουκίτσες και τις ανοίγουμε με τα χέρια μας αφού τα έχουμε λαδώσει. Βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση της ζύμης, κλείνουμε καλά από όλες τις πλευρές και τηγανίζουμε τα πιροσκί μας σε καυτό λάδι. Μόλις τηγανιστούν τα αφήνουμε σε λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι και απολαμβάνουμε!

Διαβάστε
ακόμα