Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

Τα γλυκά τα οποία περιέχουν φρούτα είναι αδυναμία

Τα πορτοκαλιά, εκτός από ένα υγιεινό και νόστιμο φρούτο, είναι και ένα καταπληκτικό υλικό για γλυκά. Η γλυκιά του γεύση δίνει μια επιπλέον νοστιμιά σε οποιαδήποτε συνταγή. Ορμώμενη λοιπόν την αγάπη μου για αυτό το φρούτο, επέλεξα να σας δείξω την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μια μοναδική πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο!

Υλικά

Για το μείγμα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 3 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 240 ml φλυτζάνι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φέτα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Αρχικά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και την φέτα πορτοκαλιού και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια. Ξεφλουδίζουμε τα δύο και τρίβουμε το τρίτο στον τρίφτη. Έπειτα τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε.

Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά. Μόλις γίνει, τη ραντίζουμε όσο είναι ζεστή με το σιρόπι και σερβίρουμε!

Διαβάστε επίσης