Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποιοι είναι οι λόγοι που νιώθεις συνέχεια πεινασμένη

Όλοι περνάμε τις μέρες που ενώ έχουμε φάει, νιώθουμε έντονα το αίσθημα της πείνας

Η πείνα είναι ένα σημάδι ότι δεν έχεις φάει αρκετή ποσότητα, μερικές φορές όμως υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν μπορείς να την κατευνάσεις. Δες λοιπόν τους πιο συνηθισμένους λόγους που νιώθεις συνέχεια πεινασμένη!

Δεν τρως αρκετή πρωτεΐνη

Αν στερείσαι τις πρωτεΐνες τότε είναι πολύ πιθανό να αισθάνεσαι συνεχώς πείνα. Η πρωτεΐνη έχει ιδιότητες οι οποίες μειώνουν την πείνα και ρυθμίζουν την όρεξη. Ήρθε λοιπόν η ώρα να εντάξεις στη διατροφή σου το κοτόπουλο, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Επίσης θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι χορτάτη για περισσότερες ώρες.

Πίνεις αρκετό αλκοόλ

Το αλκοόλ ανοίγει την όρεξη! Το αλκοόλ ουσιαστικά καταστέλλει τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη, με αποτέλεσμα να σε κάνει να τρως περισσότερο. Επίσης, βλάπτει το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει τον αυτοέλεγχο, έχοντας ως συνέπεια να τρως χωρίς μέτρο.

Τρως πολύ γρήγορα

Ο ρυθμός που τρως παίζει τεράστιο ρόλο. Όταν τρως γρήγορα, ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να μεταδώσει το μήνυμα του κορεσμού με αποτέλεσμα να συνεχίσεις να τρως. Αντιθέτως, με το να τρως αργά, δίνεις χρόνο στον εγκέφαλο και στο σώμα σου να απελευθερώσει τις ορμόνες της πληρότητας.