Μπορείς να το καθαρίζεις κάθε 2-3 ημέρες!
Έχεις παρατηρήσει ότι χρειάζεται 2-3 φορές να πλύνεις τα πιάτα και να σκουπίσεις το νεροχύτη της κουζίνας μέσα σε μια ημέρα; Βέβαια, τα πιάτα μπορεί να τα πλένεις, αλλά ένα πράγμα που αποτελεί και το «εργαλείο» σου για το πλύσιμο, όχι μόνο δεν το πλένεις αλλά δεν το αντικαθιστάς όσο συχνά πρέπει. Αυτό είναι το σφουγγαράκι της κουζίνας.
Δείτε επίσης: 4 «μυστικοί» αποθηκευτικοί χώροι στην κουζίνα που θα σε σώσουν
Η βρωμιά που μαζεύεται σε αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε αντικείμενο μπορείς να σκεφτείς. Σύμφωνα με έρευνες, στα βρεγμένα σφουγγάρια αναπτύσσονται νέα βακτήρια κάθε 10 – 20 λεπτά. Έτσι, όταν το ξεπλένεις με ζεστό νερό δεν καταφέρνεις και πολλά πράγματα. Αν δεν τα απολυμαίνεις ή δεν τα αντικαθιστάς συχνά, τότε απλώς καταφέρνεις να μεταφέρεις τα βακτήρια παντού.
Γενικότερα, ένα καλό χρονικό περιθώριο για να αντικαθιστάς το σφουγγάρι, είναι μια φορά την εβδομάδα. Αν αυτό σου φαίνεται υπερβολή και προσπαθείς να κάνεις οικονομία, μπορείς να το αλλάζεις κάθε 2-3 εβδομάδες, με τη διαφορά όμως ότι θα χρειαστεί να τα απολυμαίνεις. Αμέσως μετά τη χρήση, πλύνε το καλά με νερό για να φύγουν τα υπολείμματα και τέλος στράγγιξε το για να στεγνώσει γρηγορότερα.
Extra Tips:
- Βρέξε το σφουγγάρι σου και βάλε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά.
- Βάλε το στο πλυντήριο πιάτων και πλύνε το κανονικά μαζί με τα υπόλοιπα πιάτα.
- Τέλος μπορείς να το βάλεις σε ένα μπολ γεμάτο ξίδι και να το αφήσεις εκεί για μια ολόκληρη νύχτα
Δείτε επίσης: