4 «μυστικοί» αποθηκευτικοί χώροι στην κουζίνα που θα σε σώσουν


Αυτοί οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ακριβώς… μπροστά στα μάτια σου!

Ψάχνουμε συνεχώς τρόπους για να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη, βρίσκοντας νέους αποθηκευτικούς χώρους που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί στο σπίτι μας. Όσον αφορά την κουζίνα, υπάρχουν 4 «μυστικοί» χώροι, οι οποίοι αν και είναι τόσο καιρό μπροστά στα μάτια σου, δεν τους υπολογίζεις καθόλου!

Δείτε ακόμα: Πως να απαλλαγείς από τα λίπη της κουζίνας

Πάνω από το νεροχύτη

Αν δεν έχεις παράθυρο πάνω από το νεροχύτη, τότε μπορείς να τον αξιοποιήσεις κατάλληλα. Τοποθέτησε μια σιδερένια ράβδο πάνω ακριβώς από το νεροχύτη και στερέωσέ τη ανάμεσα στα ντουλάπια. Αν δεν έχεις ντουλάπι, μπορείς να τη στερεώσεις όπου είναι εφικτό. Έπειτα, με τη βοήθεια γάντζων, μπορείς να κρεμάσεις εκεί τηγάνια, κατσαρόλες και γενικότερα να αξιοποίησεις ένα πολύ «άχρηστο» χώρο!

Πάνω από τα ντουλάπια

Μπορείς να βάλεις πράγματα πάνω από τα ντουλάπια, τα οποία δεν χωράνε μέσα σε αυτά και θα ήθελες να τα έχεις μπροστά σου σε περίπτωση που τα θέλεις. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι η καφετιέρα, το μίξερ και γενικότερα ογκώδη αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς συχνά.

Κάτω από τα ράφια 

Ο χώρος κάτω από τα ράφια, είναι ένα πολύ καλό σημείο για αποθήκευση πραγμάτων. Ένας στιλάτος τρόπος για να αξιοποίησεις τον συγκεκριμένο χώρο, είναι να βάλεις μια μεταλλική μπάρα και ίσως μερικά γατζάκια για να κρεμάς φλιτζάνια και κούπες.

Γέμισε τους τοίχους της κουζίνας

Σε ένα σπίτι που αντιμετωπίζεις συχνά θέματα με την αποθήκευση πραγμάτων, κανένας τοίχος δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτος. Σε κάποιο διαθέσιμο τοίχο μπορείς να κρεμάσεις μια διάτρητη επιφάνεια που θα σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ τον τρόπο με τον οποίο θα συνδυάσεις τα αντικείμενα που χρειάζεται να αποθηκεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε γάντζους για τα μικρότερα είδη, είτε θήκες για τα μεγαλύτερα. Η επιλογή είναι δική σου!

Δείτε ακόμα  Τρόποι να κάνεις Ζεν το σπίτι σου.

Διάβασε επίσης:


Διαβάστε επίσης