Ποια φυτά θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά σας

Όσο αγαπάμε το καλοκαίρι άλλο τόσο μισούμε τα κουνούπια

Είναι ίσως το πιο ενοχλητικό πράγμα του καλοκαιριού, ειδικά όταν προσπαθείς να τα ξεφορτωθείς χωρίς αποτέλεσμα. Γνώριζες όμως ότι μπορείς να τα καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο, χωρίς να κουραστείς και χωρίς χημικά προϊόντα; Κι όμως! Υπάρχουν κάποια φυτά που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά σου μια και καλή!

Σιτρονέλα

Η Σιτρονέλα είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό, το οποίο διώχνει τα κουνούπια. Τα φύλλα του είναι αρκετά αρωματικά και μπορεί να φυτευτεί σε όλους τους τύπους εδαφών, αρκεί να διαθέτουν καλή αποστράγγιση.

Ευκάλυπτος

Ο Ευκάλυπτος είναι αειθαλές δέντρο και αναπτύσσετε αρκετά γρήγορα. Τα αιθέρια έλαια που βγαίνουν από τα φύλλα του δέντρου παρουσιάζουν ισχυρή αντιβακτηριακή δράση και είναι επίσης αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό.

Βασιλικός

Ο Bασιλικός είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα αρωματικά φυτά. Ξεχωρίζει τόσο για το άρωμα του όσο και για τη γεύση του. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως εντομοαπωθητικό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρίψεις τα φύλλα στα χέρια σου και να αποχαιρετήσεις τα κουνούπια.

Δείτε ακόμα
4 «μυστικοί» αποθηκευτικοί χώροι στην κουζίνα που θα σε σώσουν

Διαβάστε
ακόμα